Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'da mültecilerin karşılanması ve adil dağılımı noktasında ortak öneri sunma kararı aldı.

Elysee'den yapılan açıklamada, Fransa'da ve Almanya'nın Avrupa'ya ulaşmaya çalışan mültecilerin durumuna ilişkin ortak bir insiyatif kararı aldıkları belirtildi. Mültecilerin karşılanması, Avrupa ülkelerine adil dağılımı ve Avrupa'nın sığınma sistemini güçlendirilmesiyle ilgili her iki liderin ortak öneri sunma noktasında anlaştıkları açıklandı. Ayrıca kaçak göçmenlerin kendi ülkelerine dönüşlerini sağlamak ve bu göçmenlerin kendi ülkeleri ve transit geçiş olarak kullandıkları ülkelere gerekli destek ve işbirliğini sağlama noktasında da ortak teklif sunma kararı aldıkları kaydedildi.

Açıklamada, 2015'in başından beri Avrupa'ya ulaşmaya çalışan binlerce kişinin hayatını kaybettiği ve yaşanan dramın artarak devam ettiği vurgulandı. Elysee'den yapılan açıklamada erkekler ve kadınların çocuklarıyla birlikte savaştan ve zulümden kaçtığı kaydedildi ve göçmenlerin uluslararası korunmaya ihtiyacının olduğuna vurgu yapıldı.