Fransa’da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına geçtiğimiz yıllara oranla ilgi çok düşük kaldı.
Fransa’da işçi sendikaları ile sivil toplum kuruluşlarının tüm çağrılarına rağmen 1 Mayıs kutlamalarının bu yıl beklenilen ilgiyi görmediği dikkat çekti.
Hükümetin çıkarmak istediği yeni çalışma yasası gerekçesiyle ’Paris Ayakta’ adı altında düzenlenen gece eylemlerinde öğrenci ve bazı militanların polisle karşı karşıya gelmeleri ve 1 Mayıs kutlamalarında da buna benzer olayların çıkma ihtimali nedeniyle çoğu kişinin 1 Mayıs’ta pikniğe gitmeyi tercih ettiği bildirildi.
Başkent Paris’te düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı yürüyüşü için polis, yürüyüş güzergahında olağanüstü güvenlik önlemi aldı. Alana girenler üst aramasından geçirilerek içeriye alınırken, kortejin geçeceği sokak ve caddelerin kesiştiği noktalarda da geniş güvenlik önlemi alındı. Gösteriye katılan bazı maskeli kişilerin "Bizi gazla polis" sloganı atarak polisi sözlü olarak taciz ettikleri görüldü. Durumu gören bazı vatandaşların kortejden ayrılarak evlerine döndükleri gözlemlenirken, sendikalar da kortej güvenliğini sağlamak için büyük gayret sarf etti. 1 Mayıs İşçi Bayramı gösterilerine Paris’teki Türk sol örgütleri ise Bastille meydanında köfte pişirip satış yaptı ve bazı örgütler de davul zurna eşliğinde halay çekerek gösteriye destek verdi.