Fransa’nın güneybatısındaki Toulouse şehrinde 8 aylık hamile kadın, başörtüsünden dolayı ırkçı saldırıya uğradı. Hafta içerisinde meydana gelen olayda, 28 yaşında Hatice isimli kadın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Mağdur kadının eşi 33 yaşındaki Münir, olayla ilgili yaptığı açıklamada, eşinin kreş ve ilkokula giden iki çocuğunu okula bıraktıktan hemen sonra ırkçı saldırıya uğradığını söyledi. Münir, saldırganlardan birinin "Bunu bizim ülkemizde takamazsın" diyerek eşinin başörtüsünü çıkardığını, saçlarından tutarak eşini yere fırlattığını söyledi. Münir, eşinin yere düştükten sonra da şahsın yumruklu saldırısına uğradığını kaydetti.

28 yaşındaki başörtülü kadın da ifadesinde, saldırganın kendisine bıçak göstererek ölümle tehdit ettiğini, saldırıya karışmayan diğer şahısın ise arkadaşını engellediğini söyledi. Daha sonra saldırgan, kadına ırkçı hakaretler savurarak olay yerinden uzaklaştı. İki çocuk annesi Hatice, olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

POLİS: İSLAMOFOBİK SALDIRI OLDUĞUNDAN ŞÜPHE YOK

Münir, bebeğin doğumun Nisan ayının ortalarında beklendiğini belirterek, "Çocuğun durumu iyi ama eşim çok kötü. Yumruklu saldırıya uğradı, psikolojik olarak çok kötü durumda. Sürekli ağlıyor." dedi. Olay sonrası kaçan saldırganları yakalamak için soruşturma başlatan polis ise hiçbir şahit tespit edemedi. Hastanede tedavi gören Hatice’nin ifadesini doktor gözetiminde alan polis, "Saldırının ırkçı ve İslamofobik olduğundan şüphe yok." ifadelerini kullandı

ESKİ BAKAN: BAZI PARTİLER İSLAM KORKUSU KÖRÜKLÜYOR

Olaya siyasiler de sert tepki gösterdi. Eski Lojman Bakanı Cecile Duflot, saldırıyı kınadığını söyledi. Bazı partilerin toplum içinde İslam korkusunu körüklediğini kaydetti. Sosyalist Parti’nin (PS) Toulouse Milletvekili Christophe Borgel de devletin hiçbir ırkçı eyleme müsamaha göstermeyeceğini hatırlattı. "Hiçbir vatandaşın inancından dolayı saldırıya uğramasına müsamaha gösterilmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Toulouse İslam Konseyi (CRCM) Sözcüsü Abdüllatif Mellouki ise olaydan derin endişe duyduklarını dile getirdi. İslamofobi'nin son dönemde hızla arttığı uyarısında bulunan Mellouki, son dönemde tüm Müslümanları zan altında bırakacak açıklamalar yapılmasını kınadı.

2013’TE SALDIRIYA UĞRAYAN HAMİLE KADIN ÇOCUĞUNU DÜŞÜRMÜŞTÜ

Başkent Paris'in banliyölerinden Argenteuil'de başörtülü olduğu gerekçesiyle 2013'te 4 aylık hamile kadın saldırıya uğramış ve çocuğunu kaybetmişti.

Fransa İslamofobi ile Mücadele Derneği'nden (CCİF) yapılan açıklamada, 2014 yılında bir önceki yıla göre İslamofobik saldırılarda yüzde 10 artış yaşandığı vurgulandı. 7 ve 9 Ocak'ta Paris'te gerçekleştirilen terör saldırılarından sonraki bir ayda ise saldırıların yüzde 70 arttığına dikkat çekildi.