PARİS (AA) - Paris’in kuzey banliyösü Argenteuil'de 6 gün önce gözaltına alınan 34 yaşındaki Fransız vatandaşı Reda Kriket ile ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen başsavcı Molins, zanlının kaldığı evde yapılan aramada çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı ele geçirildiğini belirterek, ‘’Eli kulağındaki bir saldırı son anda engellendi’’ ifadesini kullandı.

Zanlının tam olarak nereye terör saldırısı düzenleme planı içinde olduğunun belirlenemediğini aktaran Fransız başsavcı, Kriket’in, ''terör örgütüne üye olmak ve terör saldırısı hazırlığı içinde olduğu'' gerekçesiyle tutuklu yargılanmasına karar verildiğini aktardı

Kriket’in evini “modern bir laboratuvara” benzeten Molins, “Şüphelinin dairesinde yapılan aramada Hırvat malı bir makineli tüfek, 5 Kalaşnikof tüfek, göz yaşartıcı gaz spreyi, 1 kilodan fazla endüstriyel patlayıcı ve büyük miktarda mühimmat ele geçirildi” diye konuştu.

Fransız polisinde hırsızlıktan sabıka kaydı bulunan zanlı Reda Kriket'in, 29 Temmuz'da Brüksel'de gıyabında yargılandığı Suriye'ye savaş için insanların götürülmesiyle ilgili davada 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığı biliniyor.

Geçen hafta düzenlenen operasyonda ele geçirilen Kriket’in ayrıca Paris’te 13 Kasım 2015’te gerçekleşen terör saldırılarının planlayıcısı Abdülhamit Abaoud ile ilişkili olduğu da ortaya çıkmıştı. Hollanda’nın Rotterdam kentinde düzenlenen güvenlik operasyonlarında gözaltına alınan 3 zanlının da Kriket ile bağlantısı olduğu belirtiliyor. Paris saldırılarında 130 kişi, Brüksel’deki saldırılarda ise 35 kişi yaşamını kaybetmişti. Bu iki kentteki saldırıları da terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Muhabir: Rahmi Gündüz