Fransa'nın kuzdey doğusundaki Sarre-Union şehrinde bir camiye, İslam'a ve Müslümanlara hakaretler içeren bir mektup gönderildi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı caminin imamına Paris'ten gönderilen mektupla ilgili suç duyurusunda bulunuldu. Geçtiğimiz hafta aynı bölgedeki Yahudi mezarlığına da ırkçı saldırı düzenlenmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan cami derneği yetkilisi Yusuf Solmaz, "Biz Sarre-Union'da barış içinde yaşamaya çalışan bir topluluğuz. Geçtiğimiz hafta Yahudilere yönelik yapılan yakışıksız olayda yanlarında olduğumuzu gösterdik ve düzenledikleri seremoniye katıldık. Gençlerimize sahip çıkıyoruz, sert söylem ve şiddete başvurmalarına engel oluyoruz." dedi.

Ayni şehirde Yahudi mezarlığında yapılan tahribattan sonra Netanyahu, Yahudileri İsrail’e davet ederken, başta Cumhurbaşkanı François Hollande olmak üzere devlet yetkilileri Yahudilere 'Fransa’da kalın' çağrısıi yapmışlardı. Hollande, Yahudilerin Sarre-Uninon’da düzenlediği seremoniye katılmıştı.

Fransa'da Charlie-Hebdo olayları sonrasında Müslümanlara yönelik saldırılarda patlama oldu. Ocak ayında Fransa çapında 176 olay kaydedildi, devlet yetkilileri camileri korumak için yeni önlemler alıyor.