Fransa’nın doğusunda bulunan Moselle bölgesinde bir ilkokulda öğrencilerin ellerinde otomatik saldırı tüfekleri ile görüntülenmesi şok etkisi oluşturdu. Okul müdürü hakkında soruşturma açılırken öğrencilerin aileleri ise şikayetçi olmadı.

Moselle bölgesindeki bir okulda "Ordu ve vatan arasındaki bağın keşfedilmesini" amaçlayan okul çalışmasında, 6 ile 10 yaş arası çocuklar, ellerinde FAMAS marka silahlarla, kendilerini asker pozisyonunda buldu.

Moselle bölgesi eğitim müdürünün isteğiyle başlayan soruşturmada, savcı Antoine Chaleix dosyayı çok büyük bir dikkatle incelediğini söyledi. İdari işlemlerin derhal başlayacağını vurgulayan Chaleix, psikolojik olarak böylesine tehlikeli bir suçu işleyen müdüre “Bahsi geçen çalışmada çocuklara ne gibi bir rehberlik yapılmak istendi?” sorusunu sormanın gerekliliğine değindi.

Müdüre soruşturma açılmasına sebep olarak, Thionville 40. Alayı'nın düzenlediği askeri mühimmatların tanıtımında, küçük yaşta çocukların ellerine savaş silahlarının verilmesi gösterildi. Çocuklar, FAMAS marka silahları yanı sıra, otomatik silahları da ellerine aldı.

YARBAY ŞOKE OLDU AMA AİLELER ŞİKAYETÇİ DEĞİL

Konuyla ilgili açıklama yapan Yarbay Stéphane Biberian ise "Olayı duyar duymaz büyük şok yaşadım." dedi ve sorumlular hakkında derhal işlemlerin başlayacağını belirtti. Kendisinin de bir çocuk babası olduğunu söyleyen yarbay, bu olayın ardından velilerin neler düşünebildiğini hissedebildiğini söyledi.

Öğrenci velilerinin bu problemden dolayı okuldan şikayetçi olmamaları ise dikkat çekti.