Fransa’nın başkenti Paris’in yakınlarındaki bir ormanda insansız hava aracı uçurdukları iddia edilen Al-Jazeera muhabiri 3 gazeteci gözaltına alındı.

Başkent Paris’in batısındaki yeşillik alan Boulogne Ormanı’nda gazetecilerin, insansız hava aracı uçurdukları belirtildi. Fransız medyası, soruşturma kaynaklarına dayandırdığı haberinde gözaltına alınan gazetecilere ‘izinsiz insansız hava aracı uçurmak’ suçlamasının yöneltildiğini duyurdu.

Gözaltılar, pazartesi ve salı geceleri Paris’in turistik mekanları ve içerisinde Millet Meclisi ve Amerika Büyükelçiliğinin de bulunduğu hassas noktalar üzerinde insansız hava araçlarının tespit edilmesinden sonra geldi. Olay sonrası Fransa’da esrarengiz insansız hava araçlarının kimler tarafından uçurulduğunu tespit etmek için 10 kişilik özel bir ekip kurulmuştu. Gözaltına alınan 3 gazetecinin, Paris’te 2 gece üst üste uçurulan insansız hava araçlarıyla ilgilerinin olmadığını savundu. Öte yandan güvelik güçleri, gazetecilerin birinin aracı uçururken diğerinin ise kameraya çektiğini iddia etti. Yaşları 34, 52 ve 68 olduğu belirtilen gazetecilerin isimleri ise açıklanmadı.

Paris'te izinsiz insansız hava aracı uçurmak yasak. İzinsiz uçuş yapanlar hakkında 1 yıl hapis ve 75 bin Euro’ya kadar da para cezası verilebiliyor.

Birkaç gündür başkent Paris’in turistik mekanları ve hassas noktalar üzerinde uçurulan esrarengiz insansız hava araçları paniğe neden olmuştu. Fransız medyası, dün gece de Paris üzerinde 5 insansız hava aracına daha rastlandığını duyurmuştu. Uçuşların Paris'in kuzeyinden güneyine doğru gerçekleştirildiği aktarıldı. Fransa'da daha önce nükleer santraller ve askerî tesisleri ile cumhurbaşkanlığı sarayı üzerinde de kimin tarafından kontrol edildiği bilinmeyen insansız hava araçları tespit edilmişti.