Fransa'nın başkenti Paris ve Lyonda düzenlenen operasyonda, Suriye'deki terör gruplarıyla bağlantılı oldukları iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı.

Fransız polisi ve İç İstihbarat Birimi'nin (DGSİ) ortaklaşa yürüttüğü operasyonda yakalanan şüphelilerin, Suriye'deki savaşa 'cihad' için insan taşıdığı iddia edildi. Paris, Terörle Mücadele Savcılığı tarafından açılan soruşturmada gözaltına alınanlara 'terör örgütüne üyelik ve terör saldırısı hazırlığı yapmak' suçlamaları yöneltildi.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve yaptığı açıklamada, gözaltıların Fransa'nın terörle mücadeledeki kararlılığını gösterdiğini kaydetti. Terörle mücadelede, Avrupa'nın, başarının anahtarı olduğunu savunan Fransız bakan, diğer ülkelerle kurulan veri paylaşımına dikkat çekti. Cazeneuve, Fransa'da terör ile bağlantılı oldukları şüphesiyle 547 kişiye yönelik açılan 161 soruşturmanın da devam ettiğini aktardı.

Geçtiğimiz hafta da Fransa'nın güneyindeki Lunel şehrinde, Suriye ve Irak'taki terör gruplarıyla bağlantılı oldukları iddia edilen 5 kişi gözaltına alınmıştı.