Fransa’da ünlü komedyen Dieudonne, Facebook sayfasından Charlie Hebdo saldırısıyla ilgili yazdıkları nedeniyle bu sabah gözaltına alındı.
Dieudonne, Fransa genelinde saldırılara tepki için gösterilerin düzenlendiği Pazar akşamı Facebook sayfasında, ‘Ben bu akşam kendimi Charlie Coulibaly gibi hissediyorum’ ifadelerine yer vermişti.

Ünlü komedyenin, Charlie Hebdo saldırısına tepki için kullanılan slogan, Je suis Charlie(Ben Charlie’yim) ile Musevi marketine saldıran Amedy Coulibaly’nin soyadını birlikte kullanması Fransa’da büyük tepki çekmişti.

Başbakan Manuel Valls dün mecliste ünlü komedyeni sert bir dille eleştirdi. Yüzbinlerce insanın sokaklarda, saldırılarda hayatını kaybedenler için yürüdüğü sırada Dieudonne’nin nefreti yayan gösterilerine devam ettiğini aktardı. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve da Dieudonne’nin sözlerini ‘sefillik’ olarak yorumlamış ve yargının bu konuda görevini yapacağını kaydetmişti.

Asıl adı Dieudonne M’Bala M’Bala olan 48 yaşındaki komedyen, Yahudi düşmanlığı suçlamasıyla birçok kez mahkum oldu. Son olarak geçen yıl yaptığ bir şovda Yahudi karşıtı söylemler kullandığı gerekçesiyle 65 bin Euro para cezasına çarptırıldı. Ünlü komedyenin ülke genelindeki gösterileri de yasaklandı.