Fransa'nın güneyinde yer alan Nice şehrinde, Yahudi derneklerinin de bulunduğu bina önünde nöbet tutan askerlere yönelik gerçekleştirilen bıçaklı saldırının failinin geçen hafta Türkiye'de yakalanarak sınır dışı edildiği ortaya çıktı. İsminin Musa Coulibaly olduğu belirtilen saldırganın, Türkiye'den sınır dışı edildikten sonra geldiği Fransa'da istihbarat birimleri tarafından sorgulandığı ancak hakkında hiçbir soruşturma açılmadığı belirtildi. Paris Terörle Mücadele Savcılığı da saldırıdan sonra olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yahudi derneklerinin de bulunduğu bina önünde nöbet tutan askerleri hedef alan saldırıda 2 asker hafif şekilde yaralanmıştı. Fransız medyasında yer alan haberde, saldırıya uğrayan askerlerden birinin yüzünden diğerinin ise kolundan hafif şekilde yaralandığı belirtildi. Yaralanan askerlerin tedavileri ise olay yerinde gerçekleştirildi. Saldırı sonrası yakalanarak gözaltına alınan 30 yaşındaki saldırganın saldırıyı tek başına planlayıp planlamadığı ise araştırılıyor. Saldırı ile ilgili 1 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan kişinin, saldırıdan hemen önce Coulibaly ile birlikte görüldüğü kaydedildi.

Saldırıya uğrayan askerlerin güvenlik önlemleri aldığı binada, Nice İsrail Konseyi, Şalom Radyosu ve bir Yahudi derneğinin bulunduğu belirtildi. Geçtiğimiz ay Paris'te gerçekleştirilen terör saldırıları sonrası Fransa'da bulunan Yahudi kuruluşlarının güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılmıştı. Fransa genelinde 10 bin 500 asker, Yahudi ve Müslümanlara ait kurumlar başta olmak üzere okullar ve gazeteleri korumaya almıştı.

Fransa'nın başkenti Paris'te, Ocak ayında meydana gelen terör saldırılarında 17 kişi hayatını kaybetmişti.