Fransa, uçak gemisi Le Charles de Gauelle’ü, IŞİD'le mücadele operasyonlarına dahil etti. Bu sabah, Charles de Gaulle’den kalkan savaş uçakları, Irak’taki IŞİD hedeflerini bombaladı. Fransa, uçak gemisini son olarak 2011’de Libya’ya düzenlenen hava operasyonunda kullanmıştı.

Operasyonun startını ise sabah saatlerinde helikopterle gemiye inen Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian’n verdi. Le Charles de Gauelle’den kalkan 4 adet Rafale ve 4 atdet Super Etendard savaş uçakları Irak’taki IŞİD hedeflerini bombaladı. Operasyonun amacının da hem istihbarat toplamak hem de IŞİD’e karşı mücadele eden Irak ve Peşmerge güçlerine destek vermek olduğu kaydedildi.

IŞİD'e karşı mücadele eden uluslararası koalisyonda yer alan Fransa, Eylül ayından beri, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün’den kalkan savaş uçakları ile Irak’taki IŞID hedeflerini yönelik onlarca hava saldırısı gerçekleştirmişti. Bahreyn’in 200 kilometre kuzeyine konuşlandırılan uçak gemisinin, Irak’taki IŞİD hedeflerine Fransız uçaklarının daha hızlı ulaşmasını sağlayacağı belirtildi.

Le Charles de Gaulle uçak gemisi, 13 Ocak’ta Fransa’nın Toulon limanından bölgeye hareket etmişti. Geminin 5 ay sürecek görevinden sonra yeniden Fransa’ya döneceği açıklanmıştı.