Geçtiğimiz hafta terör saldırısının hedefi olan Charlie Hebdo dergisinin, bugün çıkan sayısında kapak olarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammedi’i (s.a.s.) temsil ettiğini düşündükleri bir karikatürü yayınlaması Müslümanları rencide etti.

Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan güvenlik elemanı Yasin, “Bu şeyleri yaptıkları için ben Charlie değilim. Bazen ifade özgürlüğü adına çok aşırıya kaçılıyor. Buna gülüp de geçebilirdik aslında ama Peygamber hakkında bu şekilde konuşulması Müslümanlara yasaklanmıştır.” dedi.

Muhammed adlı emekli vatandaş ise “Ben Charlie’ydim ama artık değilim. İnsanlığa sığmayan şeyler yapıyorlar. Bu ifade özgürlüğü falan değil. Tüm dinlere savaş açıyorlar. Müslüman olarak istediğinizi söyleyebilirsiniz ama Peygember’e dokunamazsınız.” ifadelerini kullandı.

Bu arada, Fransa Müslümanlar Konseyi ve Fransa İslami Kuruluşlar Birliği, Müslüman toplumuna sakin olmaları ve şereflerine yakışmayan duygusal tepkiler vermemeleri konusunda uyardı.

Öte yandan, Fransa hükümeti tüm savcı ve yargıçlara mesaj göndererek; Paris’teki terör saldırılarını savunan, ırkçı ya da anti-Semitik söylem ve davranışlarda bulunanların kovuşturulmasını istedi. Bu talimatın ardından 54 kişi gözaltına alındı.