Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 4 kişilik Fransız parlamenter heyetinin Suriye'de Beşşar Esed'i ziyaret etmesini kınadı.

Konuyla ilgili Filipinler'de açıklama yapan François Hollande, "Ben bu girişimi kınıyorum. Çünkü, görüşme kendilerine vazife çıkaran Fransız parlamenterlerle 200 bin insanın ölümüne neden olan son yılların en vahim savaş suçlarını işleyen bir diktatör arasında gerçekleşti." diye konuştu.

Söz konusu ziyareti sabah saatlerinde Başbakan Manuel Valls da sert ifadelerle kınamıştı. İktidardaki Sosyalist Parti (PS) Genel Sekreteri Jean-Christophe Cambadelis ise ziyarete katılan PS Milletvekili Gerard Bapt'ın disipline sevk edileceğini duyurmuştu.

Gerard Bapt liderliğindeki parlamenter heyet, dün sabah Esed'le bir saatlik görüşme gerçekleştirdi. Heyette Bapt'ın yanı sıra meclis adına muhalefetteki UMP Milletvekili Jacques Myard, Senato'dan ise Jean-Pierre Vial ve François Zocchetto katıldı.

Suriye'de Esed rejimine karşı Türkiye'yle birlikte en sert tavır alan ülke olan Fransa, Nicolas Sarkozy'nin cumhurbaşkanı olduğu 2012 yılında Esed rejimiyle diplomatik ilişkileri kesmişti.