Fransa'da yapılan bir anket, halkın çoğunluğunun Suriye'ye yönelik hava müdahalesinin bu ülkedeki sorunu çözmeye yeterli olmayacağını, kara harekatının da yapılması gerektiğini söyledi.

Ifop tarafından gerçekleştirilen araştırmada, Fransızların yüzde 56'sı Suriye'de IŞID'e yönelik koalisyon güçlerinin gerçekleştireceği olası kara harekâtına Fransa'nın da katılması gerektiğini söyledi. Kara harekatına en büyük destek, muhalefetteki merkez sağ parti Cumhuriyetçiler seçmeninden geldi. Nicolas Sarkozy'nin genel başkanlığını yaptığı partiye oy verdiklerini söyleyenlerin yüzde 69'u Suriye'deki kara harekâtına 'evet' dedi.

İktidardaki Sosyalist Parti (PS) seçmeninde ise bu oran yüzde 59 olarak gerçekleşti. Aşırı sağ parti Ulusal Cephe(FN) seçmeninin ise yüzde 56'sı kara harekatına Fransa'nın katılmasını desteklediğini söyledi. Katılımcıların yüzde 58'i kara harekatıyla IŞİD'in mağlup edilebileceğini savunurken buna karşı çıkanların oranı ise yüzde 40 olarak gerçekleşti.

'Sadece uluslararası koalisyonun askeri müdahalesinin Suriye'ye çözümü getireceğine inanıyor musunuz?' sorusuna ise ankete katılanların yarısı hayır cevabını verdi. Bunun yeterli olacağını savunanların oranı ise yüzde 48 olarak gerçekleşti.