Geniş vizyonlu, memleket sevdalısı ve milliyetçi, sefkatli ve güler yüzlü bir Osmanlı ailesi olan Mado Ailesinden bahsedeceğim. 
Mehmet Kambur'un liderliğinde kardeşleri Atilla ve Erdal Kanbur'un özverili çalışmalarıyla Dünya markası olan Mado büyümeye devam ediyor. ( Birde Mado'ya yıllarını vermiş manevi kardeşleri, Sırrı Yanık var... Unutmamak lazım! ) 
Atilla Kanbur’un mizansel olarak söylediği gibi Mado’nun açılımı; ‘Mehmet Abimin Dediği Olur’
Roma'da dünyanın en büyük dondurma sermaye grupları bulunurken, Kanbur ailesi Roma'ya kafa tutarak 53 ülkede yüzlerce şube açtı.
Para kazanma hırsı olmayan, memleket milliyetçiliği yönü ön plana çıkan tam bir Osmanlı ailesi olan Mado, sarsılmaz tahtında dünyaya hizmet vermeye devam ediyor. 

Kahramanmaraş'ta birçok dondurma firması kendisini öve öve bitiremezken, Mado grubu sessizliğini koruyarak hizmet vermeye devam ediyor. Şahsen Mado ailesini çok yakından tanımıyorum, ancak yaptıkları yardımlar, hizmetler ve güler yüzleri dillere destan oluyor.
Yaşar Pastanesinde duran Mado Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur'dan bahsedeyim biraz, ihtiyaç sahiplerine çok büyük destekler çıkarken hiç kimseyi geri çevirmiyor. Çok şaşırtıcı bir durum ama, çoğu zaman kasada durup müşteriler ile ilgileniyor.
Yüzlerce şubesi olan Mado'nun sahibini bu kadar halkın içerisinde gören vatandaşlar ise ister istemez şaşırıyor. Pastaneye ailesi ile birlikte gelen çocuklardan ise hiçbir ücret almıyor. Güler yüzüyle, çocukları severek hediyeler veriyor.

Çok büyük bir oluşum içerisinde olan Mado'dan bahsediyorum, hiçbir zaman bilboardlara kendi reklamlarını vermiyor. Kendilerini Kahramanmaraş'ın gerçek dondurmasıcı ilan eden kişilere ise gülüp geçiyorlar. 
Diyorum ya Mado aile gibi, Sırrı Yanık'tan bahsedeyim Mado'nun bel kemiklerinden... 

Çocukluğundan itibaren Kendi şirketi gibi çalışıp, emek veriyor. Müşteriler ve birçok kurum tarafından takdir edilen Sırrı Yanık, gecesini gündüzünü katarak hizmet vermeye devam ediyor.

Mado'nun emektarı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kabbur ise Kahramanmaraş'ta şube şube gezerek, eksiklikleri gözetiyor. Personellerine ise bir baba edasıyla yaklaşıyor. Bir dünya markasının Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Kanbur, ülke ülke gezerek Kahramanmaraş'ın tanıtımına ve ekonomisine büyük katkılar sağlıyor. 
Çok mutlu oluyorum, şehrine bu derecede önem verilen kişilere, destek olunması gerekiyor. 

Sayın Kanbur’un ufkunun ve vizyonunun da ne kadar geniş olduğunu ortaya çıkarıyordu. Evet, telefonu bundan 12 yıl önce çıkan Nokia 6230 marka cep telefonuydu ama kafasında ve fabrikasında dünyanın en ileri teknolojilerini barındırıyordu.

Kim ne derse desin, Kahramanmaraş'ın tek gerçek dondurmacısı Mado'dur... 

Kahramanmaraş'tan Çin'e Çin'den onlarca ülkeye yüzlerce şube açan, şehrimizi tanıtan Mado ailesine yürekten tebrik ediyorum.
( Siyasi güç alarak, birkaç dondurma şovu yaparak kendilerini Mado ile kıyaslayan şahsa ise bu yazıyı armağan ediyorum. )