KKTC’nin havacılık ve denizcilik konularında ilk ve tek üniversitesi olan Girne Üniversitesi ve Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti arasında eğitim, sosyal, kültürel ve sağlık alanlarında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokole, Girne Üniversitesi adına Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti adına ise Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İrina Vlah imza koydu.

İrina Vlah, imza töreninde yaptığı konuşmada, denizcilik ve havacılık sektörlerinde eğitim ve işbirliği konusunda Girne Üniversitesi tarafından sağlanacak desteğin ülkesinin ve Gagavuz gençliğinin gelişiminde ve geleceğinde çok önemli bir destek olacağını vurguladı. Gagagvuz gençliğine Girne Üniversitesi tarafından sağlanacak eğitimlerin, havacılık ve denizcilik sektörlerinde Gagaguz gençliğinin önünü açacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Vlah, Girne Üniversitesi’nin ülkesine yapacağı katkıları takdir ettiğini ve onur duyduğunu belirtti. Vlah, Girne Üniversitesi ile yapılan işbirliğinin ülkesiyle Kıbrıs Türk halkını daha da yakınlaştıracağını ve iki halk arasındaki ilişkileri daha da geliştireceğini dile getirdi.

SALİHOĞLU: ZİYARETTEN MEMNUNUZ

İlkay Salihoğlu da burada yaptığı açıklamada, Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İrina Vlah’ın Girne Üniversitesi’ne yaptığı ziyaretten dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti.

Girne Üniversitesi ile Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti arasında eğitim ve işbirliği protokolü yapılması konusunda ortaya koyduğu samimiyetten büyük onur duyduklarını ifade eden Salihoğlu, KKTC’nin ilk ve tek havacılık ve denizcilik üniversitesi olarak havacılık ve denizcilik eğitimi konusunda işbirliği protokolü vesilesiyle Gagavuz gençlerine sağladıkları olanakların çok önemli bir başlangıç olduğunu aktardı.

Eğitim ve İşbirliği Protokolü’nün imzalanmasının ardından Salihoğlu, Girne Üniversitesi’nin anı plaketini İrina Vlah’a takdim etti.