Samsun'un Çarşamba ilçesini ziyaret eden Ganalı heyet ülkelerinin başkenti Akra'da Türkiye desteğiyle yapılan cami için destek istedi.

Gana Dostluk Derneği Başkan Yardımcısı M. Fatih Pehlivan ziyaretler de ve sonrasında çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:”İki yıl önce Gana Başmüftülüğü tarafından başkent Akra’da tahsis edilen 18 dönüm arsa üzerinde başlanan caminin kaba inşaatı tamamlanmıştır. Hızla tefriş ve tezyinatı yapılmakta olan camiinin bir yıl içerisinde tamamlanması için destek beklenmektedir. Ülkemiz adına necip milletimizin en güzel hediyelerinden olan ve gittiği beldelerde çil çil kubbeler bırakan ecdadımızın eserlerine yakışır bir mabed olan camii ve etrafındaki müesseseler, Ganada büyük bir iştiyak ve sevinçle izlenmektedir. Bahsi geçen külliyede ise; Osmanlı mimarisinde selatin camii, Gana Başmüftülüğü binası, içerisinde okul, yurt, kütüphane, konferans salonu ve diğer sosyal, kültürel ünitelerinden oluşan imam hatip lisesi, öğretmen okulu da bulunmaktadır.”


Çarşamba Müftüsü Sıtkı Kaya ile ÇİMDER(Çarşamba İmam Hatip Mezunları Derneği) Başkanı Yunus Emre Zengin’in misafiri olan Ganalı heyet Çarşamba’da çeşitli dostluk ziyaretlerinde de bulundu. Heyet ziyaret ettiği yerlerde Gana’nın başkenti Akra’da Türk desteği ile yapılan cami ve külliye yi anlatarak destekte istedi.