Irak Kürdistan Gazeteciler Sendikası Başkanı Azad Şeyh Yunus, Türkiye’de hükümete muhalif medyaya yapılan polis operasyonunun demokrasiye aykırı olduğunu ifade etti. Azad Şeyh Yunus, Türkiye’de yürütülen operasyonların, demokrasi ve özgürlük ilkelerini zedelediğini söyledi.

Dünyanın Türkiye'deki gelişmeleri yakından izlediğini belirten Sendika Başkanı,” Türkiye’nin basın özgürlüğü konusundaki karne notu düşüktür. Medyaya ve gazetecilere yapılan her operasyon, Türkiye’nin dünyadaki itibarını düşürüyor. Türkiye bizim komşumuz olduğu için, orada meydana gelen her sıkıntı, bizi de etkiliyor. Umarım Türkiye'de bu tür uygulamalara son verilir.” ifadesini kullandı.

DAVUTOĞLU VE AKDOĞAN’A MEDYA KONUSUNDAKİ ELEŞTİRİLERİMİZİ İLLETİK

Kendisinin de aralarında olduğu Irak Kürdistan bölgesinde faaliyet gösteren bir grup gazetecinin Çankaya Köşkü'ne davet edildiğini hatırlatan Yunus, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a medya konusundaki eleştirilerini açık bir şekilde dile getirdiklerini kaydetti.

Şeyh Yunus:” Çankaya'da birçok yetkili ile bir araya geldik. Başta Sayın Davutoğlu ve Sayın Akdoğan, ikisine de açık bir şekilde eleştirilerimizi ifade ettik. Türkiye’de gazetecilerin gözaltına alındığını ve medya kuruluşlarına baskı uygulandığını, hatta kültür merkezlerine baskılar yapıldığını illettik. Biz Irak Kürdistan gazetecileri olarak bu gibi uygulamalardan rahatsız olduğumuzu da açıkça ifade ettik. Umarım görüşlerimize değer verirler.” şeklinde konuştu.

Sendika Başkanı, Türkiye’de hükümetin medyaya yaptığı baskılara yargının alet edildiğinin altını çizdi.
Sendika Başkanı Azad Şeyh Yunus, Türkiye’de medyanın önünde zor bir dönemin beklediğini, diktatör ülkelerdeki gibi tek ses ve tek renk bir medya düzenine doğru gittiğini öne sürdü.