Bulgaristan'da gazeteci Viktoria Marinova, tecavüz edilip öldürüldü. Marinova'nın cesedi, ülkenin kuzeyindeki Rusçuk kentinden geçen Tuna Nehri'nin kenarındaki bir parkta bulundu.

Rusçuk bölge savcısı Georgy Georgiev, uğradığı saldırıda başına darbe alan gazetecinin cep telefonu, araba anahtarları, gözlükleri ve bazı kıyafetlerinin kayıp olduğunu açıkladı. Marinova'nın ayakkabıları cesedinden metrelerce uzaklıkta bulundu.

İçişleri Bakanı Mladen Marinov, Marinova'nın öldürülmeden önce tecavüze uğradığını doğruladı.

Başbakan Boyko Borisov ise, saldırganların DNA kanıtlarına ulaşıldığını ve katillerin bulunmasının an meselesi olduğunu söyledi.

Yerel televizyon TVN'de muhabirlik yapan kadın gazetecinin öldürülmesi, dünyada şok etkisi yarattı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı yöneticisi Harlem Desir, Twitter hesabından "Araştırmacı gazeteci Viktoria Marinova'nın Bulgaristan'da korkunç şekilde öldürülmesi şoke edici" diye yazdı. Desir, cinayetin sorumlularının hızlı bir soruşturmayla derhal bulunmasını istedi.

Marinova, Avrupa Birliği'nde son dönemde öldürülen dördüncü gazeteci oldu. İsveçli Kim Wall, Maltalı Daphne Caruana Galizia ve Slovakyalı Jan Kuciak, Ağustos 2017'den bu yana öldürülen gazeteciler.

'Dedektör' adlı programı da sunan kadın televizyoncu, Bulgaristan'ın Romanya sınırındaki Rusçuk'ta yaşıyor ve yolsuzluk araştırmalarıyla tanınıyordu.