İsrail'in, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus ile Refah kentlerine düzenlediği hava saldırılarda 2 Filistinli hayatını kaybetti. 7 Temmuz'dan bu yana yaşamını yitirenlerin sayısı 202'ye, yaralananlar ise bin 520'ye yükseldiği.

İSRAİL'DE İLK CAN KAYBI

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyon bugün dokuzuncu gününe girdi. Gazze Şeridi'nden dün akşam saatlerinde atılan bir roket Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı yakınlarına düşerek, bir İsrailli'nin ölümüne neden olmuştu.

İSRAİL, FİLİSTİN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BİNASINI BOMBALADI

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nde bulunan Filistin hükümeti İçişleri Bakanlığı binasını bombaladı. Hamas'ın lider kadrosuna ait evlerin de bulunduğu 35 bina vuruldu.

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, İsrail'in saldırılarında, Hamas Siyasi Büro Üyesi Mahmud ez-Zehhar, Hamas Milletvekili İsmail el-Eşkar, eski Gazze hükümeti İçişleri Bakanı Fethi Hammad ile Filistin Yasama Konsey Yardımcısı Cemile eş-Şandi'nin evleri bombalandı.

İsrail savaş uçakları, Zehhar'ın Gazze'nin güneyinde bulunan evine 3 füze attı. Saldırıda, Zehhar'ın evinin tamamen yıkıldığı, çevre binalarda da ciddi hasar meydana geldiği ifade edildi.

VEFA HASTANESİ BOMBALANDI

Öte yandan, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde yaşlılar için rehabilitasyon merkezi olarak kullanılan Vefa Hastanesi'ni, boşaltılması yönünde çağrı yaptıktan kısa süre sonra bombaladı.