İsrail'in uyguladığı ablukayı yarmak isteyen aktivistler, Mavi Marmara olayından 5 yıl sonra Girit limanından Gazze Şeridi'ne gidiyor. Tunus eski Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Marzuki’nin de içinde bulunduğu Marianne gemisi ile irtibatın bu gece Gazze'ye 97 deniz mili uzakta kesildiği iddia edildi.

Geminin koordinatlarının dakika dakika takip edildiği 'Ship to Gaza' adlı internet sitesinde yer alan basın açıklamasına göre, kendilerinin İsrail donanmasından olduğunu bildiren 3 askeri tekne, Marianne gemisine 500 metre kadar yaklaştı. İsrail askeri gemileri ile olan temasın, Gazze’ye 105 deniz mili uzaklıkta olduğu belirtildi. 97 deniz mili uzaklıkta ise Marianne ile olan irtibat kesildi. Geminin şu andaki durumu belirsizliğini koruyor.

İsveç’in Göteborg şehrinden 11 Mayıs’ta ayrılan Marianne, aralarında Tunus'un eski Cumhurbaşkanı Marzuki ve Avrupalı parlamenterlerin de bulunduğu aktivistleri taşıyan gemilerden biri. Kendilerine ‘Üçüncü Özgürlük Filosu’ adını veren aktivistler, İsrail'in 2007'den beri Gazze topraklarındaki Filistinlilere karşı sıkı biçimde sürdürdüğü ablukayı delmek ve dünya kamuoyunun dikkatini bu insanlık dramına çekmek istiyor.