Almanya Federal İstatistik Dairesi’nin (Destatis) açıkladığı en son verilere göre 2013 senesinde aşırı alkol tüketimi sonucu hastanelik olan gençlerin sayısı yüzde 13 oranında geriledi.

Destatis, 2013 senesinde 10 ile 19 yaş arasındaki 23 bin 267 çocuk ve gencin aşırı alkol tüketimi sonrası hastanelik olup tedavi edildiğini açıkladı. Sonuçta Almanya çapında düzenlenen aydınlatma çalışmaları, anne-babaların sert kurallar koyması, test satışlar ve Baden-Württemberg’de (BW) geceleri gençlere alkol satışı yasağı etkili oldu.

Hamburg Sağlık Ekonomisi Merkezi’nin araştırmasına göre 2010 yılında yürürlüğe konan uygulama sayesinde bu eyalette aşırı alkolden dolayı komaya giren 15-19 ve 20-24 yaş grubundaki gençlerin sayısı yüzde 7 oranında geriledi. Eyalette aynı zamanda alkolden kaynaklanan yaralanmalardan dolayı hastaneye yatanların sayısında da azalma görüldü.

Berlin’deki Alman Ekonomi Araştırmaları Ensititüsü’nden (DIW) Jan Markus, BW’nin gece 22.00’de başlayıp sabah saat 05.00’e kadar devam eden yasakla Almanya’daki genel eğilime karşı koyan tek eyalet olduğunu söyledi. Eyalette yasağın yürürlüğe girmesinden sadece 22 ay sonra 700’den fazla alkole bağlı hastaneye sevk engellendi.