ABD eski Başkanı George W.Bush, ‘yılın babası’ seçildi. Ulusal Babalar Günü Komitesi (NFDC) tarafından yılın babası seçilen Bush, ödülünü New York'ta düzenlenen bir törenle kızının elinden aldı.

Manhattan’daki Hilton Oteli’nde düzenlenen babalar günü ödül törenine katılan Amerika’nın 43. Başkanı Bush, ödüle layık görülmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Ödülü, kızı Barbara Pierce Bush’un elinden alan ABD eski başkanı, “2 güzel kız yetiştirdiğim için ‘yılın babası’ ödülünü hak ediyorum” diyerek konuşmasına başladı. Normalde çok sabırlı bir insan olmadığını ama baba olduktan sonra çok değiştiğini anlattı. "Kızlarım olduktan sonra önceliğim çocuklarım oldu" diyen Bush, “Çocuklarım doğduktan sonra, onların hayatta başarılı olması benim önceliğim oldu. İyi bir baba olmaya çalıştım. Elimden geldiğini yapmaya çalıştım. Kızları sevmekten hiçbir şey beni alıkoyamaz. Seviyorum sizi ” şeklinde konuştu.

Çocukları hakkında konuştuktan sonra babası George H. Bush için yazdığı A Portrait of My Father (Babamın Poteresi) kitabının içinden seçtiği bölümleri okudu. Babası ile birlikte yaşadığı anları anlatan Bush, babası ile gurur duyduğu belirtti. Bush, "Umarım herkes bu kitabı alır. Artık emekiliyim, kitabın alınması lazım." sözleri katılımcılar arasında gülümsemelere neden oldu.

Barbara Bush, kız kardeşi Jenna’nın burda olmadığını aynı zamanda onun adına konuştuğunu belirtti. Barbara Bush, babasının ‘yılın babası ödülünü alacağı zaman acaba kim tarafından aday gösterildiği düşüncesini katılımcılarla paylaşması gülüşmelere neden oldu.

Ayrıca,G-III Apparel Group CEO Morris Goldfarb ile David Gonzales isimleri de 'yılın babası' ödülüne layık görüldü.

Babalar ve Anneler Günü Konseyi’nin (FDM) bir alt kuruluşu olan NFDC, daha önce Bill Clinton, John F. Kennedy, Ronald Regan’a da 'yılın babası' ödülünü vermişti.