Germanwings uçak kazasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri Almanya’ya getirildi. Lufthansa, gönderdiği özel jet ile 44 Alman vatandaşının naaşlarını ülkeye getirerek ailelere teslim etti.

Germanwings’in Fransız Alpleri'ne düşürülen Barcelona – Düsseldorf seferli uçakta toplam 72 Alman vatandaşı bulunuyordu. Enkazdan toplanan ceset parçaları bir araya getirildikten sonra Fransa’nın Marsilya şehrinden Düsseldorf’a gönderildi. Diğer cenazelerin de ülkelerine aşamalı bir şekilde gönderileceği bildirildi.

Kazayı soruşturan Marsilya Savcısı Brice Robin yarın kalan cesetlerin kimliklerini tespit etmek için kurban yakınları ile bir araya gelecek.

24 Mart günü Germanwings’in Barcelona-Düsseldorf seferi yapan Airbus A320 tipi yolcu uçağının düşmesiyle 150 kişi hayatını kaybetmişti. Uçakta hayatını kaybeden yolcuların kimlik belirleme işlemi geçen ay tamamlanmıştı. Soruşturma neticesinde, yardımcı pilot Andreas Lubitz’in geçirdiği depresyon hastalığı neticesinde uçağı kasten düşürdüğü ortaya çıkmıştı.