Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’nın Haliliye Belediyesi ile Prizren Müftülüğü’nün iftar yemeğine katılmak üzere geldiği Kosova’da, İslam Birliği Başkanı Naim Ternava ile bir araya geldi. Görüşmede, Bakan Çelik’e Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç eşlik etti.
Kosova İslam Birliği’nin başkent Priştine’deki merkezinde gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki kardeş ilişkilerin başarıyla gelişmesi nedeniyle karşılıklı olarak memnuniyet dile getirildi. Bakan Çelik Ramazan ayı boyunca şehirler arasında tertiplenen iftar programlarının iki halk ve iki ülke arasındaki işbirliğin gelişmesine katkı sapladığını anımsattı.
Kosova İslam Birliği’ndeki görüşmede, Ramazan ayında Kosova’yı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik, Türkiye’nin Kosova’ya ve Kosova halkına ayrı bir önem ve değer verdiğini kaydetti. İki ülke arasında tarihi ve kültürel bağların güçlü olduğuna işaret eden Bakan Çelik, “Bu ilişkileri bozmak ve zedelemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bu ilişkileri daha ileriye taşıyacağız” dedi.
Türkiye’nin Kosova’yı desteklemeyi sürdüreceğini kaydeden Bakan Faruk Çelik, Türkiye’yi kaos içinde olan bir ülke olarak göstermeyi, Türkiye’nin bir iki ilindeki terörle mücadeleyi, Türkiye’nin genelinde karışıklık olarak yansıtmaya çalışan çevrelerin olduğunu bildiklerini söyledi. Bakan Çelik Türkiye ile Kosova arsında gelecekte ilişiklerin daha da derinleşmesi için çalışacaklarını vurguladı. Kosova Müftüsü Naim Tırnava, Bakan Çelik’e, Priştine’de inşa edilecek Merkez Camisi hakkında bilgi verdi. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Priştine’de inşa edilecek caminin inşaatına da Ramazandan sonra başlanacak.
Müftü Tırnava, Türkiye’nin Kosova’ya sağladığı destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederek, iki ülke arasında farklı alanlarda devam eden iş birliğinin mükemmel olduğunu söyledi.
Faruk Çelik, Tırnava ile görüşmesinin ardından Priştine yakınlarındaki Sultan I. Murad Hüdavendigar’ın türbesini de ziyaret etti.