Batı Afrika ülkesi Gine'de siyasi partiler, dini liderler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve sendikalar Ebola'yla mücadele için seferber oldu. Yapılan toplantıda Ebola virüsüyle mücadele için insanların eğitilmesi kararı alındı.

Ulusal Geçiş Komitesi eski Başkanı Hadja Rabiatou Serah Diallo, "Ebola, fakir veya zengin tanımıyor. Hiçbir acıması yok. Halkımızı ve ekonomimizi vurdu.’’ diye konuştu.

Salgının şu anda zayıfladığına dikkat çeken Diallo, virüs hakkında insanların tam olarak bilgilendirilmediği ve eğitim yolu ile bilinçlendirme konusunda kapı kapı gezileceğini açıkladı.

Sağlık görevlisi Cheikh Ahmed, Ebola'dan dolayı ölen hastanın dikkatli şekilde defni olmazsa virüsün en az 40 kişiye bulaşacağını dile getirdi.

Ebola ile mücadeleye kararlılıkla devam eden ülkede vaka sayısının son haftalar azaldığı, amacın ise salgını tamamen silmek olduğu belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) dün yaptığı açıklamada Batı Afrika genelinde görülen vaka sayısını 25 bin 178, salgından ölen sayısını 10 bin 445 olarak açıkladı.