Batı Afrika ülkesi Gine'de faaliyet gösteren La Citadelle (Kale) Türk okullarının düzenlediği 4. Bilim Olimpiyatı Fuarı, yoğun ilgi gördü. Ülkede bu büyüklükte ilk defa düzenlenen organizasyona, Sosyal Aksiyon, Kadın ve Çocuk Bakanı Sanaba Kaba, Özel Okullar Genel Müdürü Djiguiba Sacko, iş adamları ve bakan eşleri de katıldı.

Fen Bilimleri, İngilizce, Türkçe, Matematik ve Coğrafya alanında projelerin sergilendiği fuarda, diğer okullarınkiyle birlikte yaklaşık 50 stand kuruldu.

La Citadelle Türk Okulu Müdürü Ferhat Avcu, "Türk kültürü ve Fen bilimleri dalında açılan stantlarımıza davetlilerin daha fazla ilgi gösterdiğini gördük. Özellikle bu stantlar sayesinde Türk kültürümüzü gelen davetlilere daha yakından tanıtma şansı bulduk." diye konuştu.

Şark köşesi adı altında açılan stantta Türk yemekleri ve kahve tanıtımı yapıldı. Bir kız lisesi öğrencisi, çiğköfte yoğurdu. Çiğköftenin tadına bakan davetliler, olumlu not verdi.

Hat ve Ebru sanatı için açılan stand fuarın en beğenilenleri arasında yer aldı. Ziyaretçiler, merakla yöneldiği standda hat yazısı yazmaya çalıştı.