Ebola virüsünün yayıldığı ülke olarak bilinen Batı Afrika ülkesi Gine muhalefetin protestolarıyla hareketli günler yaşıyor. Gine hükümeti, Başkan Alpha Conde'nin protesto edildiği gösterilerde en az 10 kişinin yaralandığını bildirdi.

Muhalefetin yaptığı çağrı sonucu başkent Konakri'de başlayan gösterilerde kurşunla yaralanan 6 gösterici, hastanelerde tedavi altına alındı.

Hükümet Sözcüsü Damantang Albert Camara, "Şu an itibariyle silah atışlarının nereden geldiğini bilmiyoruz." diye konuştu. Sözcü olay yerine gelen jandarmalardan yaralanan olmadığını ekledi.

Simbaya ve Hamadallaye'de "Alpha Conde'nin istifa etmesini istiyoruz." diye bağıran genç muhalifler, polis müdahalesine taşlarla karşılık verdi. Güvenlik güçleri gece boyu barikat kurulan ve teker yakılan bölgelerde müdahalede bulundu.

Basına konuşan eski Başbakan ve muhalefet lideri Cellou Dalein Diallo, "Durmayacağız. Taleplerimiz karşılanana kadar protestoların devam etmesini istiyoruz." diye konuştu.

İşlerinin olaylardan etkilendiğini anlatan Gineli Madam Traoré, "Bir günlük işi kaybettik. Devlet için de tüccarlar için de kayıp bir gün oldu. Ebola gibi virüsün pençesinden yeni yeni kurtulmaya çalışırken, bu durumların yaşanması çocuklarımızın geleceğini tehlikeye atmakta." diye konuştu.

Gine Seçim Komisyonu'nun geçen ay başkanlık seçimlerinin 11 Ekim'de yapılacağını açıklaması üzerine ülkede tansiyon yükselmişti. Muhalefet kararın 2013 Ekim'inde seçimlerin daha fazla ertelenmemesi amacıyla varılan anlaşmayı ihlal ettiğini savunuyor.