Batı Afrika ülkesi Gine’de, La Citadelle Türk Okulu öğrencileri 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı kutladı. Türk Kız Koleji ve ilkokulundan katılımın olduğu programda Gineli öğrencilerin, işitme engelli arkadaşlarını unutmayarak işaret diliyle 'Bir dünya bırakın, biz çocuklara' parçasını söylemesi gözleri yaşarttı.

La Citadelle Türk Okulu öğrencileri, Türk okulu öğrencileri 'Bir dünya bırakın, biz çocuklara' adlı parça ile işitme engelliler için işaret dilini kullanarak hazırladıkları çalışmayı sergiledi. Kız koleji Türkçe öğretmenlerinden Ayşenur Tetik öğrencilerin Türk kültürünü ilgili olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: "Öğrencilerimizin çoğu Türkçe şiir ve şarkı bilir. Daha önce Türk tarihinde çok önemli bir gün olan 18 Mart Çanakkale haftası, okullarımızda coşku ile kutlandı. Öğrencilerimiz Çanakkale Türküsü’nü seslendirdi. Türkiye’de izleyen yakınlarımız çok mutlu olduklarını söyledi ve emeği geçen öğrencilerimizi tebrik etti." dedi.

La Citadelle İlkokulu öğrencileri ise bu özel günde "Biz Dünya Çocuklarıyız" adlı şarkıyı seslendirdi. Öğrencilerin şarkıyı hatasız ve akıcı söylemeleri büyük beğeni topladı. Türk Okulu öğrencileri tüm çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutladı.

La Citadelle Türk Okulları anaokul, ilkokul, kız koleji ve erkek koleji olarak faaliyet gösteriyor. Türk müteşebbisler tarafından 2003'te açılan okulda devlet yetkilileri, akademisyenler ve işadamlarının çocuklarını göndermek için adeta birbiriyle yarıştığı okulda, eğitim dili Fransızca ve İngilizce.

Gine'nin başkenti Konakri'de bulunan La Citadelle (Kale) Türk Okulları, 2003 yılından beri eğitim ve öğretim faaliyetlerini devam ediyor. Gine’nin en başarılı 30 öğrencisinden 7'si bu Türk okullarında okuyor.