Batı Afrika ülkesi Gine’de ülkenin dört bir yanından gelen öğrenciler, Türk okullarının düzenlediği olimpiyatlarda yarıştı. Toplam 50'den fazla okuldan öğrencinin katılımıyla gerçekleşen sınavda, ülkenin matematik ve İngilizce dalında en başarılı öğrencileri yarıştı. Sınav, başkent Konakri’de faaliyet gösteren La Citadelle (Kale) Türk kolejinde düzenlendi.

6 yıldan beri devam eden olimpiyatlarda bu yıl Ebola salgınına karşı tedbir de unutulmadı. Salgının devam ettiği ülkede sınav öncesi öğrencilerin ateşi thermoflash (uzaktan ateş ölçer) ile ölçülerek elleri dezenfektanlı su ile yıkandıktan sonra sınıflara alındı.

ÖĞRENCİYE, SINAV ÖNCESİ KATARAKT AMELİYATI MÜJDESİ

Sınav zilinin çalınması ile gözetmenlerin dikkatini çeken Bienvenü Fantan adlı öğrenciye okul müdürü Ferhat Avcu tarafından katarakt ameliyatı müjdesi verildi. Okul müdürü Avcu, yıllardır gözünde problem olduğunu, oluşan katarakt yüzünden sağ gözünü kullanamadığını dile getiren Fantan’ı, ülkede Kimse Yok Mu Derneği'nin devam ettirmekte olduğu ücretsiz katarakt ameliyatı için sağlık merkezine yönlendirdi.

2003 yılından beri Gine’de eğitim ve öğretim faaliyetlerini devam ettiren Türk okulları, ülkenin en saygın eğitim kurumları arasında gösteriliyor. Türk okulu öğrencileri, mezun olduktan sonra başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok yerinde eğitim görüyor. Ülkenin en başarılı 30 öğrencisinden 7'si Türk okullarında okuyor.