Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Sekreteri Yasmin Fahimi, partisinin yeni bir göç yasasına olumlu baktığını, bu konuda kendilerinin de çalışmalar yürüttüğünü açıkladı. Haftalık Yönetim Kurulu Toplantısı’ndan sonra basın karşısına çıkan Fahimi, Almanya’nın göç konusunda geçmişte yapılan hataları tekrarlamaması gerektiğini belirtti.

Fahimi, "Göç konsepti sadece bir yasadan oluşmuyor. Bununla sadece kalifiye eleman açığının kapatılması hedeflenmemeli. Buraya gelenlere yeni perspektif sunan, hüsnü kabul kültürünü geliştiren daha iyi bir uyum politikası anlaşılması gerekiyor." dedi.

Almanya’ya gelenlerin ve onların gelecek nesillerinin kendilerini burada kendi evinde hissetmesi gerektiğini vurgulayan Fahimi, "SPD çifte vatandaşlık düşüncesinden vazgeçmiş değildir." diye konuştu. Toplumda okul ve mesleki eğitime kazandırılması gereken kitlelerin mevcudiyetine dikkat çeken politikacı, bu konseptin genç nesillere de hitap etmesi gerektiğini vurguladı.

Almanya’da 2025 yılında çalışanların sayısının 6 milyona düşeceğine dikkat çeken Fahimi, bu açığın sadece yeni göç alımı ile kapatılmasının mümkün olmadığını, bu bakımdan toplumdaki her bir ferdin kazanılması gerektiğini söyledi.