İslam karşıtı ve yabacı düşmanı Pegida gösterileri, özellikle son dönemlerdeki mülteci karşıtı atmosfer Saksonya eyaletinin başkenti Dresden’den uluslararası bilim adamlarını kaçırıyor.

Dresden Teknik Üniversitesi Rektörü Hans Müller-Steinhagen, “Ciddi bir itibar kaybına uğradık.” açıklamasını yaptı. Saksonya Bilim Bakanı Eva-Maria Stange ise bu gelişmelerden dolayı oluşan hasarın çok hızlı onarılamayacağını söyledi.

Dresden’de Pegida aylardır İslam ve yabancı karşıtı gösteriler düzenliyor. İlk dönemlere kıyasla katılımcıların sayısı azalmasına rağmen gösteriler devam ediyor.

Gösterilerin yanı sıra son dönemde Saksonya eyaleti mülteci yurtlarına yapılan saldırılarla gündemde. Geçen hafta mülteci yurdu olarak planlanan bir yurda iki kez Molotof kokteyliyle saldırı düzenlendi.

Saksonya Uyum Bakanı Petra Köpping, yurttaşlarının yabancı düşmanı tavrından dolayı utanç duyduğunu söylemişti. Köpping, “Saksonyalıların bazı öfkeli yorumlarını okuduğum utanç duyuyorum. Saksonya’da nefretin kısmen en yalın halini görüyoruz. Bunu net belirtmeliyiz.” demişti.