İsveç’in Göteborg şehrinde dün gece gerçekleştirilen ve 2 kişinin ölüp çok sayıda kişinin yaralandığı silahlı saldırının detayları yavaş yavaş netleşmeye başlıyor. İsveç Polisi bu sabah konuyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada saldırılar sonrasında 2 kişinin hayatını kaybettiği 8 kişinin ise yaralandığı ifade edildi.

Yaralananlardan 1 tanesinin hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Polis, saldırıda 2 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Polis, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Restoran sahibinin Türkiye kökenli bir iş adamı ve saldırıda yaralanan 2 kişinin de Türk asıllı olduğu öğrenildi. Ölen 2 kişi ya da yaralananlar arasında Türkiye kökenli kimsenin olup olmadığı henüz bilinmiyor. Saldırıda hayatını kaybedenler 20 ilâ 25 yaşlarında.

Saldırıdan sonra bölgeye çok sayıda polis ve ambulans yönlendirildi. Olayın gerçekleştiği Göteborg’un Biskopsgården bölgesi, çetelerin yoğun olduğu yerlerden biri olarak biliniyor. Bölgede bulunan çok sayıda restoran, Türk kökenliler tarafından işletiliyor.