Nobel Edebiyat Ödülü sahibi yazar Günter Grass, Üçüncü Dünya Savaşı’na doğru yol alınıyor olabileceğini söyledi.

Neue Westfälische gazetesine konuşan Grass, "Son zamanlarda sürekli Üçüncü Dünya Savaşı’nın çıkacağı yönünde ikazlar duyuyoruz. Bazen kendi kendime Birinci ve İkinci Dünya Savaşları’ndan çok daha farklı bir dünya savaşının çoktan başlamış olabileceğini düşünüyorum." dedi.

İki dünya savaşının ardından yeni savaş formlarının geliştirildiğine dikkat çeken dünyaca ünlü yazar, bugünkü teknoloji ile internet üzerinde bile sistemlerin bloke edilip ekonomi savaşları yapılabildiğini söyledi. Minsk’teki barış anlaşmasının uzun vadeli olacağına da inanmayan Grass, “Ne Rusya ne Ukrayna, konuşlanan birliklere tam anlamıyla hakim olamayacağı için barış olacağını sanmıyorum.” şeklinde konuştu.

Genç yazarları siyasi tartışmalara dahil olmaya çağıran yazar, "Genç yazarlar, kültür sayfaları üzerinden güya edebi tarzı mahvettiği iddia edilerek ellerini siyasetten çekmeleri konusunda kandırılıyor." dedi. Bu konuda Iliya Trojanow ve ve Juli Zeh’i öven Grass, iki yazarın NSA dinlemeleri ile ilgili başbakan Merkel’e yaptıkları çağrıya hâlâ cevap verilmediğinden yakındı.