Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Koreli şirketlerle yatırım yapmaya hazır olduklarını söyleyerek, "Kore Uzakdoğu’da, biz de Ortadoğu’da başarı sağladık." dedi.

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Gaziantep Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Başkan Eyüp Bartık, Cho ve beraberindeki heyete Gaziantep’in sosyal ve ekonomik durumu hakkında bilgi verdi. Koreli firmalarla iş birliğine açık olduklarını belirten Bartık, "Katma değeri yüksek ürünler üreterek dünyaya ihraç eden Kore’nin başarılarını takdir ediyoruz. Uzakdoğu’dan dünyaya açılan bir ülkeden bahsediyoruz. Zoru başaran Kore, birçok ülkeye de örnek olmuştur. Kore Uzakdoğu’da, biz de Ortadoğu’da başarı sağladık. Yapacağımız iş birlikleriyle güzel çalışmalara imza atarız. Bu nedenle Koreli firmaları Gaziantep’e davet ediyoruz." diye konuştu. Gaziantep’in stratejik konumuna da değinen Bartık, Kore’nin Ortadoğu’ya açılabilmesi için Gaziantep’i iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayarak, Kore’ye yatırım için aracılık yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho da Kore’nin eğitim ve Ar-Ge’ye büyük önem verdiğini açıkladı. Ülke olarak eğitim ve Ar-Ge için büyük yatırım yaptıkları bilgisini veren Cho, "İleri teknolojiye sahip ülkeleri iyi takip ettik, gerektiğinde gidip inceledik ve bu seviyelere geldik. Gaziantep’in çok yönlü bir şehir olduğunu gördüm. İlerleyen yıllarda daha iyi yerlerde olacağına inanıyorum." ifadelerine yer verdi.

Kore’den Türkiye’ye yılda yaklaşık 250 bin turist geldiğini hatırlatan Cho, Kore halkının Türkiye’nin kültür ve turizmini merak ettiğini dile getirdi. Kore’nin de ekonomi ve teknolojide lider olduğuna dikkati çeken Cho, Türk firmalarını Kore’ye davet etti.