Türk Federasyon’un programında konuştuğu için Yeşiller’deki adaylığından çekilmesi ve partiden ihracı istenen Nebahat Güçlü’ye bir destek de Almanya Türk Toplumu’ndan (TGD) geldi. Basın bildirisi yayınlayan TGD, Nebahat Güçlü’nün üyesi bulunduğu ve yıllarca parlamento başkan yardımcılığı da olmak üzere birçok kademesinde görev yaptığı Yeşiller’in milletvekili adayı olarak Türk Federasyon’a bağlı bir derneğin toplantısında yaptığı konuşma ile TGD’yi bağlayan ya da etkileyen bir çalışma içinde olmadığını duyurdu.

Konuşma yaptığı yer ve içerikten Güçlü’nün sorumlu olduğu ve sonuçlarını seçim kampanyasının sonunda göreceği belirtilen bildiride şu ifadelere yer verildi: “Nebahat Güçlü, TGD’ye bağlı bir eyalet örgütümüzün başkanıdır. TGD’ye başlı dernekler kendi içlerinde özerk bir yapıda olduklarından gelişmelere müdahale hakkı ve olanağı yoktur.”

TGD’nin şimdiye kadar Türk Federasyonu ile ortak bir çalışma içinde olmadığı hatırlatılan bildiride, “TGD kurumsal olarak siyasi partilere aday olanların yaptıkları ziyaretlerden dolayı siyasi ve yasal bir sorumluluk üstlenmemektedir. Ancak son günlerde yapılan tartışmalar, Nebahat Güçlü’ye karşı kişisel linç kampanyasını andıracak bir konum almıştır. Güçlü’nün siyasi tavrı ile ilgili algı oluşturmak ve aşırı sağ güçlerle işbirliği yapan birisi olarak gösterilmek istenmektedir.” denildi.

Aynı zamanda TGD Yönetim Kurulu üyesi olan Güçlü'nün, yıllardır ırkçılık ve ayrımcılığa karşı eşit haklar için yaptığı mücadele ile tanındığına dikkat çekilen bildiride, “Bu çalışmalarını son iki buçuk yıldır TGH Başkanı olarak sürdürmektedir. Nebahat Güçlü gerek mesleki çalışmasında ve gerekse siyasi çalışmasında her türlü aşırı akımların karşısında olup, bunu kamuoyu ile paylaşmaktan hiç çekinmemiştir. Çok sesliliğe sürekli önem veren TGD, kendi içindeki farklı düşüncede olan insanların TGD’nin genel çıkarlarını zedelemediği sürece, kendi düşüncelerini özgürce savunmalarına her zaman saygı duyacaktır.” ifadelerine yer verildi.

TGD eski başkanı Hakkı Keskin de yaptığı açıklamada, “Çok yakından ve uzun süredir tanıdığım ve çalışmalarını takdirle izlediğim Nebahat Güçlü'nün, Yeşiller Hamburg Milletvekili adayı olarak davet edildiği 'Almanya Türk Federasyonu' toplantısında konuşma yaparak, çocukların eğitimine verilmesi gereken önemi ve Alman toplumuna uyum politikası konularını işlemesinin, özellikle partisi tarafından neden sorun yapıldığını anlamak mümkün değil. Önemli olan Nebahat Güçlü'nün bu toplantıda yaptığı konuşmanın içeriğidir.” dedi.