Güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse 2 adlı uçak, Amerika Birleşik Devletleri'ne bağlı Hawaii'ye gitmek üzere Japonya'dan havalandı.

Solar Impulse 2 adlı uçağın, Dubai kentinden başlayarak Umman'ın başkenti Muskat'a, Çin'in Nanjing kentine oradan da ABD'ye bağlı Hawaii adalarının başkenti Honolulu'ya ve tekrar Dubai'ye uçması hedefleniyordu. Ancak kötü hava şartlarıyla Japonya'nın Nagoya kentine inmek zorunda kalan ve inerken hasar gören uçağın, hafta sonu Hawaii'ye doğru yola çıktığı bildirildi. Firma tarafından yapılan açıklamada, uçağın 7 bin kilometrelik mesafenin 8'inci etabını tamamlamak için havalandığı ifade edildi. Japonya’dan havalanan uçak, 5 günlük uçuştan sonra Hawaii’ye inecek.

Solar İmpulse 2'nin pilotları Borschberg Andre ve Piccard Bertrand'ın, dünya turunun amacının, dünya rekoru kırmaktan ziyade temiz teknolojiyle nelerin yapılabileceğini göstermek olduğunu ve bununla karbondioksidin azalması ve bu şekilde ekonomik büyümeni teşvik etmek istediklerine dikkat çekmek olduğu bildirildi.

Tamamen güneş enerjisiyle çalışan uçağın Hawaii'den sonra ABD'nin Phoenix ve New York kentlerinde durduktan sonra Antlantik Okyanusunu ve Akdeniz'i geçerek başlangıç noktası olan Dubai'ye varması bekleniyor.

Sadece 2,3 ton ağırlığında olan uçağın kanat açıklığı 72 metre. Kanatlarında 17 binden fazla güneş enerjisi hücresi bulunan uçakta lityum iyon piller kullanılıyor.