Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde faaliyet gösteren Ümit Hediyesi Derneği (Gift of Hope), Ramazan boyunca 5 bin paket gıda yardımı yaptı. Bugünkü dağıtıma katılan Gauteng Eyaleti Sosyal Kalkınma Bakanı Faith Mazibuko, “Türk derneğinin, fakirlere her zaman yardım edin diyen Nelson Mandela anma haftasında muhtaç insanlarımıza gıda dağıtması çok anlamlıdır.” dedi.

Gift of Hope’un mısır unu, pirinç, makarna, yağ, şeker, tuz, çorba, çay gibi temel gıda maddelerinden oluşan 12 kilogramlık paketleri Johannesburg, Durban, Cape Town’ın en fakir bölgelerinde yaşayan siyah, beyaz insanları bir nebze olsun rahatlattı.

Johannesburg’un Sebokeng bölgesindeki dağıtıma katılan Faith Mazibuko, Cihan Haber Ajansı’na şunları söyledi:

“Bugün Sebogenk`te gerçekten çok güzel bir gün. Ümit Hediyesi Derneği buradaki yaşlılarımıza, özellikle de bazen yiyecek hiç bir şey bulamayan kişilere yardım için geldi. Sosyal Kalkınma Bakanlığı olarak bizler de onlara yardımda bulunuyoruz; fakat aileler kalabalık olunca gıdalar çok erken bitiyor. Ümit Hediyesi Derneği’ne yardımımıza koştuğundan ve Nelson Mandela Günü’nü çok heyecan verici bir şekilde kutlamamıza vesile olduğu için minnettarız. Türkler halkımıza değer veriyor ve yaptıkları yardımlarla fakirlikle savaşıyor. Ümit Derneği’nin yardımlarının devamını bekliyoruz.”

Ümit Hediyesi Derneği Genel Sekreteri Enes Yasin ise “Derneğimizi geçen sene kurduk. Kısa süre geçmesine ragmen Ramazan ve Kurban Bayramlarında şu ana kadar 15 bin aileye yardımlarımız ulaştı. Aynı zamanda Cape Town’da kurduğumuz iftar çadırında günde yaklaşık 300 kişi iftarını açıyor. 52 Milyon nüfuslu Güney Afrika kıtanın en zengin ülkesi olmasına ragmen, hergün yaklaşık 12 milyon insan yatağa aç gidiyor." diye konuştu.