Ramazan Bayramı’nı bugün kutlayan Güney Afrika’da Müslümanlar sabahın erken saatlerinden itibaren camileri doldurdu. Ülkenin en büyük camisi Nizamiye bu bayram namazında da doldu taştı.

Türk hayırsever Ali Katırcıoğlu tarafından yaptırılan Nizamiye'de, bu bayramda da onlarca milletten Müslüman bayramlaştı. Namazın ardından kucaklaşan Hint kökenli, siyahi, Arap, Melez, Malay, Asyalı insanlar rengarenk bir bayram görüntüsü verdi.

Ülkede ‘Türk Camisi’ olarak bilinen Nizamiye’de bayram namazını kılan Türk okulu öğretmenleri ile aileleri ve esnaflar caminin giriş katındaki büyük salonda kahvaltı yaptıktan sonra bayramlaştı. Çocuklara bayram harçlığı ve oyuncakların verildiği programın ardından gurbetçi Türkler, Nizamiye Kabristanı’nı ziyaret ederek ülkesinden 10 bin kilometre uzakta vefat eden muhacir Ömer Erol, Moğolistanlı öğretmen Galimbek Şerifhan ve Osmanlı'nın son Konsolosu Remzi Efendi’nin kabirlerinde dualar okudu.

Kabir ziyaretinin ardından Nizamiye’nin misafir salonunda toplanan Türk gurbetçiler bir süre sohbet ettikten sonra camiden ayrıldı.

Nizamiye’de Afrikalı çocuklar da unutulmadı. Cami’nin avlusunda sıraya giren çocuklara şeker ve meyve suyu dağıtıldı.