Güney Kore'de hızla yayılmaya devam eden Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) salgınından bugüne kadar ölenlerin sayısının 20'ye yükseldiği bildirildi. Ülkedeki havaalanlarında ve okullarda dezenfekte çalışmalarının yapıldığı ve üst düzey önlemler alındığı ifade ediliyor.

Güney Kore Sağlık Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamaya göre, MERS virüsü nedeniyle hastanede tedavi altında bulunan 54 yaşındaki bir bayanın hayatını kaybetti. Ülkede MERS salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 20'ye yükselirken, virüs teşhisi konulanlarda ölüm oranının yüzde 12,3 olduğu kaydedildi.

Ülkede özellikle havaalanlarında ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yapılırken, yolcularda virüs olup olmadığı ise termal kameralarla kontrol ediliyor. Okullarda da öğrencilerin virüs taşıyıp taşımadığı kontrol ediliyor.

Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre, ölenler arasında en ileri yaşlının 70, en genç yaşlının ise 40 olduğu belirtildi. Ayrıca, salgın nedeniyle hayatını kaybeden 20 kişiden 14'nün erkek, 6'sının ise kadın olduğu ifade edildi.

Güney Kore'de, MERS'in tespit edildiği 20 Mayıs'tan itibaren virüse yakalananların sayısının 162'ye çıktığı aktarıldı. Başkent Seul ve Gyeongido eyaletinde bulunan 83 hastanenin salgından etkilendiği, şu ana kadar 6 bin 508 kişinin ise karantinaya alındığı ve ölü sayısının 20'ye çıktığı açıklandı.

Öte yandan, Dünya Sağlık Örgütü (WHO)'nun, Güney Kore'deki MERS salgını nedeniyle tüm dünya ülkelerine bir uyarı yapılmasının gerekip gerekmediğini müzakere etmek amacıyla dün İsviçre'nin Geneva kentinde acil toplandığı bildirildi. Toplantının sonucu ise henüz açıklanmadı.