Güney Kore’de Gangwon Bölgesi Meclisi'nin genel kurul toplantısında Vali Choi Moon-soon'un bayılıp düşmesi, kendisinin sarhoş olduğuna yönelik tartışmaları beraberinde getirdi.

Güney Kore'de şimdiye kadar pek yaşanmamış bir olay meydana geldi. Dün toplanan Gangwon Bölgesi Meclisi'nin genel kurul toplantısında, meclis üyelerinin sorularına cevap vermek için hazır bulunan Vali Choi Moon-soon, soruları aldıktan sonra bayıldı. Vali Choi hemen hastaneye kaldırılırken, valinin partisi Yeni Siyaset Demokrasi Birliği'nden açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre, iki gün boyunca sıkı bir program tabi olan Choi'nin yorgunluk ve stresten baygın düştüğü belirtildi.

Bugün ise Gangwon Bölgesi Meclisi'nin Saenuri Partili üyeleri, beklenmedik bir basın açıklamasında bulunarak konuyu farklı bir boyuta taşıdı. Vali Choi'nin meclise gelmeden önce Çin Konsolosluğu'nda katıldığı bir yemekte alkol kullandığını iddia eden Saenuri Partili üyeler, valinin sarhoş bir şekilde genel kurula katılarak başta bölge halkı olmak üzere tüm üyelere gayri etik bir davranışta bulunduğunu ileri sürdü ve valinin özür dilemesi istedi.

Vali Choi'nin partisinden olanlar ile karşıt partililerin tartışmaları devam ederken, validen açıklama geldi. Vali yarın resmi açıklama yaparak tartışmalara son vereceği bildirildi.