Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye'in, Rusyalı meslektaşı tarafından, 9 Mayısta düzenlenecek törene davetini değerlendirdiği, henüz kesin karar vermediği belirtildi.

Devlet Başkanlığı sözcüsü Min Kyung-wook bugün yaptığı açıklamada, Park Geun-hye'nin Mayıs ayına olan sıkışık gündemini de ileri sürerek, İkinci Dünya Savaşı'nın bitmesini kutlamak amacıyla Rusya'nın başkenti Moskova'da 9 Mayıs'ta düzenlenecek törene katılıp katılmamasının henüz değerlendirme aşamasında olduğunu bildirdi.

Min'in açıklamasının, Rusya resmi haber ajansı İtar-Tass'ın, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'ın törene katılacağına ilişkin Rusya'ya olumlu sinyal göndermesine dair haber vermesinden bir gün sonra yapılması dikkat çekti.

Moskova'da düzenlenen bir basın toplantısında Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kuzey Kore'nin, Rusya'nın davetine olumlu sinyal verdiği belirtilmişti. Lavrov Rusya'ya tören ile ilgili "Çok sayıda davetiye gönderdik. Şu ana kadar 20'ye yakın olumlu cevap almış durumdayız." ifadelerini kullanmıştı.

Güney Kore Devlet Başkanı'nın daveti kabul etmesi durumunda, Moskova'da Park ile Kuzey Kore lideri Kim'in görüşmesi için ortam oluşabileceği tahmin ediliyor.