Güney Kore ve Çin polisinin birlikte hareket etmesi sonucu, telefonla arayarak vatandaşları dolandıran 2 çete çökertildi.

Güney Kore’de son zamanlarda gündemi meşgul eden konulardan birisi de halkın telefonla aranarak çeteler tarafından dolandırılması. Bu tür çeteler Güney Kore polisinin sıkı denetiminden dolayı Çin’e taşınıp, burada kurdukları çağrı merkezleri ile Korelileri mağdur etmeye devam edince, Güney Koreli yetkililer Çinli emniyet birimlerinden yardım istedi. İki ülke polisinin ortak hakaret etmesi ile biri Guangzhou diğer Qingdao’da olmak üzere 2 çete çökertildi, 41 kişi göz altına alındı. Çin polisinin göz altına aldıklarından 13’ü ise Güney Kore polisine iade edildi.

Güney Kore emniyet birimlerinden alınan bilgiye göre, bu iki çete 2012 yılının son ayından bu yana, 400’den fazla Koreliyi dolandırarak 2 milyon dolardan fazla kazanç elde etti.

Öte yandan söz konusu operasyon ile dolandırıcılık çetelerini yakalama konusunda ilk defa Güney Kore ve Çin polisi işbirliği yapmış oldu.