Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ile Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin 2 Kasım’da üst düzey görüşme yapacağı kararlaştırıldı.

Güney Kore’de gelecek hafta Güney Kore-Japonya-Çin’in 3’lü zirvesi düzenlenecek. Güney Kore Devlet Başkanlık Sarayı Mavi Köşk’ten verilen bilgiye göre, Koreli lider Park Geun-hye ile Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin 2 Kasım’da üst düzey bir görüşme yapacağını bildirdi. Aynı zamanda Japonya’nın devlet kanalı NHK ise bu yönde bir haber yayınladı.

Son bir haftadır ikili zirvenin olup olmayacağı belli değildi. Güney Kore tarafı Japonya’ya böyle bir görüşme teklifinde bulunduklarını bildirirken, Japonya ise böyle bir görüşme teklifinden haberdar olmadıklarını ifade etmişti.

Güney Kore ile Japonya en son 2011 yılında üst düzey görüşme yapmıştı. İki tarafta da yönetimler değişmiş olmasına rağmen Dokdo Adası sorunu gibi nedenlerden dolayı Park ve Abe iki bir üst düzey görüşme yapamamışlardı. İki lider, en son yapılan APEC toplantısı ve 2014’te yapılan G20 zirvesine katılmalarına rağmen ikili görüşme gerçekleştirmemişlerdi.