Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ile Riyad'daki sarayında görüştü. Görüşme sonunda iki ülke arasında üç anlaşma imzalandı.

Güney Kore Devlet Başkanı'nın, Körfez ülkelerini kapsayan gezisinin ilk durağı olan Suudi Arabistan'a dün geldi. Devlet Başkanı Park'ı, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad Kral Halid Uluslararası havaalanında Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ve üst düzey yetkililer tarafından resmi törenle karşılandı. Ardından Kral Selman'ın Riyad'daki sarayına geçildi.

Güney Kore Devlet Başkanı ile Suudi Arabistan Kralı Selman arasında yapılan görüşmelerde nükleer enerji, sağlık, bilişim teknolojisi ve inşaat alanlarındaki konuların yanı sıra iki ülke ilişkileri ve bu ilişkilerin tüm alanlarda geliştirilmesi, bölgede ve dünyada yaşanan gelişmeler ele alındı.

Suudi Kralı Selman ile Güney Kore Devlet Başkanı görüşmeleri sırasında deniz taşımacılığı, Nükleer işbirliği programları hakkında ve ekonomi alanında mutabakat zaptı olmak üzere üç anlaşma imzalandı. İmza töreni iki ülkenin bakanları tarafından Suudi Kralı ve Güney Kore Devlet Başkanı huzurunda gerçekleşti.

Güne Kore Devlet Başkanı Park, Kral Salman ile görüşmesinin ardından Veliaht Prens Mukrin bin Abdülaziz, İkinci Veliaht ve İçişleri Bakanı Prens Muhammed bin Nayif ile bir araya geldi.

Güney Kore Başkanı Park, Suudi Arabistan'daki görüşmeleri ardından Birleşik Arap Emirlikleri ve oradan da Katar'a geçti.