Güney Kore ve Yeni Zelanda arasında serbest ticaret anlaşmasının (STA), bugün imzalandığı bildirildi. Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen imzalama töreninde, ülkeye Pazar günü dört günlük ziyarete gelen Yeni Zelanda Başbakanı John Key ile Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin de katıldığı bildirildi.

Törende konuşan Park Geun-hye, imzalanan serbest ticaret anlaşmasının iki ülke arasındaki işbirliğini daha da derinleştireceğini ve karşılıklı güveni daha da kuvvetlendireceğini umduğunu söyledi.

Anlaşmanın her iki ülke parlamentosu tarafından onaylanmasından sonra 15 yıl içinde, Yeni Zelanda'dan Güney Kore'ye gelen ürünlerin yüzde 96,4'ünün ithal vergilerinin kaldırılması öngörülüyor.

Öte yandan anlaşmaya, Güney Kore'de en çok kullanılan gıda ürünleri pirinç, elma, sarımsak ve kırmızı biberin dahil olmadığı belirtildi.

Güney Kore'nin 40'ıncı en büyük ticari ortağı olan Yeni Zelanda ile yaptığı ortak ticaretin, 2013 yılında 2,8 milyar dolar, geçen sene ise 3,2 milyar dolar olduğu belirtildi.

Yeni Zelanda ile bugün imzalanan STA ile Güney Kore'nin, serbest ticaret anlaşması yaptığı ülke sayısı 13'e yükseldi.