Güney Kore Dışişleri Bakanlığı tarafından, Kuzey Kore ile kanunsuz ilişkisi olan kurum, şirket ve vatandaşların kara listeye alındığı bildirildi.

Bakanlık tarafından yayınlanan bildiride, Kuzey Kore ile silah ticareti yapan Taiwan asıllı Global Interface Company, Trans Merits Co, ve Trans Multi Mechanics şirketleri ve Tsai Hsein Tai, Su Lu-Chi ve Chang Wen-Fu ismindeki kişilerin kara listeye alındığı belirtildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir bakanlık yetkilisi, bu şirket ve kişilerin Kuzey Kore ile kanunsuz ilişkide bulunduğuna dair Güney Kore hükümetinde delillerin bulunduğu ve aynı şirketlerin daha önce ABD tarafından da aynı nedenle yaptırımlara maruz kaldığını söyledi.

Güney Kore hükümetinin ilk kez Kuzey Kore asıllı olmayan lakin Kuzey Kore ile ilişkisi olan yabancı kurum ve kişilere böyle bir ceza uyguladığı kaydedildi.

Öte yandan, Kuzey Kore ile her hangi maliye işlemleri yapmak isteyen yerli firma ve vatandaşların Bank of Korea'dan resmi izin alması gerekiyor. Bu kanuna uymayanların 3 yıla kadar hapis cezası ve 300 milyon Won (270 bin dolar) cezaya çarptırıldığı biliniyor.