Güney Kore devlet başkanının, enerji ve güvenlik konularını görüşmek amacıyla, dört Körfez ülkesini ziyaret edeceği bildirildi.

Güney Kore Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin, Nisan ayında; Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katar'ı ziyaret edeceği kaydedildi.

Dokuz günlük ziyaret sırasında Park'ın, Körfez ülkeleri ve Kore Yarımadası'ndaki güvenlik ve ikili ekonomik işbirliği konularını müzakere edeceği bildirildi.

Ziyaretin ilk durağı olan Kuveyt'te, Park Geun-hye'nin, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el Cabir el Sabah ile bir araya gelerek, enerji, inşaat, demiryolu, sağlık ve iletişim gibi geniş yelpazedeki konuları müzakere edeceği belirtildi. Her iki liderin, ayrıca Kore Yarımadası ve Orta Doğu'da barış ve güvenliğin sağlanması konusunda fikir alışverişinde bulunacağı bildirildi.

Park Geun-hye'nin daha sonra ziyaretin ikinci durağı Suudi Arabistan'a geçeceği ve ülkenin yeni kralı Selman bin Abdulaziz ile ekonomik ve güvenlik alanındaki işbirliği müzakere edeceği bildirildi. Bunun yanı sıra, Park Geun-hye'nin, Suudi Arabistan'da düzenlenecek bazı kültürel programlara da katılacağı kaydedildi.

Güney Kore lideri Park, Abu Dhabi'nin Prensi Muhammed bin Zayid Âl Nahyan ile görüşmesinin ardından 6 Nisan'da, ziyaretin son durağı olan Katar'da Emir Şeyh Tamim bin Hamad Âl Sani ile görşecek.

Park Geun-hye'nin, Qatar'da iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 40. yıldönümünü kutlamak amacıyla düzenlenecek olan ekonomik ve kültürel amaçlı programlara katılacağı bildirildi.