Güney Kore Parlamentosu'nun, bugün yeni başbakanı onayladığı bildirildi.

Eski Başbakan Lee Wan-koo'nun rüşvet skandalı ardından istifa etmesiyle bir aydır boş kalan ülkenin ikinci en önemli koltuğuna, Parlamento'nun bugünkü onayıyla Hwang Kyo-ahn oturdu.

Başbakan Hwang, ülkede Kuzey Kore'nin komünist ideolojisinin yayılmasını önlemek amacıyla hazırlanan Milli Güvenlik Kanunu'nun hazırlanmasında en önemli rolü oynayan kişi olarak biliniyor.

Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin 2013 yılında iktidara gelmesinden bu yana adalet bakanı olarak görevini sürdüren Hwang, bir aydır boş kalan başbakanlık vazifesine aday gösterilmiş ve görevinden geçen hafta istifa etmişti. Bugün yapılan Parlamento'daki oylamada, 58 yaşındaki Hwang Kyo-ahn, Güney Kore'nin başbakanı seçildi.

Göreve gelmesinin hemen ardından yeni başbakanın ilk çalışmasının, ülkede hızla yayılmaya devam eden Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) salgınına çözüm bulmak olacağı tahmin ediliyor.

Ülkede ilk olarak 20 Mayıs'ta tespit edilen MERS salgını nedeniyle bugüne kadar 23 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca 165 kişinin virüse yakalandığı, 6 bin 729 kişinin ise karantinaya alındığı belirtiliyor.