Güney Kore ve Japonya eski başbakanlarının da aralarında bulunduğu üst düzey devlet yetkilileri, bugün başkent Seul'de bir araya gelerek iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi için çağrıda bulundu.

Güney Kore'de 1994-1995 yılında başbakan olmuş Lee Hong-koo, Japonya eski Başbakanı Mori Yoshihiro, Japonya hükümetinde görev yapan eski hükümet sözcüsü Kawamura Takeo, Japonya-Kore Ekonomik Kurum Başkanı Sasaki Mikio, Güney Kore eski Meclis Sözcüsü Kim Su-hwan ve eski Dışişleri Bakanı Yu Myung-hwan'ın bulunduğu gurubun, başkent Seul'de bir araya gelerek ülkeleri arasında daha sıcak ilişkilerin kurulması için çağrıda bulunduğu bildirildi.

Japonya eski Başbakanı Mori'nin, basına verdiği röportajda, "Dünyada uluslararası güvenlik alanında gelişmeler devam ederken küçük; ancak önemli ülkeler sayılan Güney Kore ve Japonya'nın daha sıkı işbirliğe ihtiyacı vardır." diye konuştu.

Gurubun günün ilerleyen saatlerinde, Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ile görüşmek amacıyla devlet başkanlığı sarayı Mavi Köşke geçmesi bekleniyor.

İki ülkenin kıdemli devlet adamlarının ilk toplantıyı, bu sene Mart ayında Japonya ve Güney Kore arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıldönümü kutlamalarının düzenlendiği Tokyo'da yaptığı biliniyor.